Stuknięcie się piwamiO piwie

HISTORIA MINIBROWARÓW

Minibrowar jest zjawiskiem stosunkowo nowym. Pierwszy minibrowar restauracyjny został założony równocześnie w Eltville nad Renem oraz Groß-Umstadt. W 1985 r Rudi Vogel otworzył w Karlsruhe browar restauracyjny, który dzięki rzeszy ludzi chcących skopiować jego pomysł zyskał szybko miano browaru kultowego. Czy rynek minibrowarów w Polsce jest już nasycony, otóż nie. W Niemczech od otwarcia pierwszego minibrowaru w 1984r do chwili obecnej powstało 400 browarów a spożycie piwa w przeliczeniu na jednego mieszkańca przekracza 108l.

Wiele pubów, restauracji czy hoteli, aby odróżnić się od reszty podobnych obiektów decyduje się na budowę minibrowarów. Dzięki naszym nowatorskim rozwiązaniom minibrowary dostępne są w bardzo przystępnej cenie, gdzie koszt inwestycyjny zwraca się już po kilku miesiącach. Wzrost sprzedaży piwa spowodowany nową atrakcją wynosi z reguły 30% i wzrasta z każdym rokiem.

 


Chcą Państwo produkować własne piwo?
Zapraszamy do kontaktu!

Czytaj więcej