Urządzenia wyszynkowe
Urządzenia wyszynkowe stanowią część asortymentu oferowanego przez naszą firmę. Elementy te są niezbędne do właściwego rozlewu i serwowania piwa. Piwo z browaru restauracyjnego oraz rzemieślniczego w 99% przypadków jest niefiltrowane i niepasteryzowane, a co za tym idzie wymaga większej uwagi i staranności w trakcie wyszynku niż piwa komercyjne. Jego zachowanie jest zupełnie inne niż w przypadku trunku, który był poddawany filtrowaniu i procesowi pasteryzacji. W tym przypadku podczas nalewania piwa do kufla lub pokalu spory problem może stanowić gromadząca się w szkle piana. Jej gromadzenie utrudnia barmanowi nalanie określonej ilości piwa.
Tego problemu nie powinno rozwiązywać się poprzez produkcję trunku o niskim nasyceniu CO2, ponieważ w ten sposób piwo może być niedobre, a jego parametry niezgodne z danym stylem. Znacznie lepszą opcją jest zakup oferowanych przez nas urządzeń wyszykowych. Projektujemy i produkujemy je z uwzględnieniem stylu danego piwa. Pod uwagę bierzemy m.in. stopień wysycenia piwa dwutlenkiem węgla oraz temperaturę jego serwowania. Dzięki temu możemy odpowiednio ustawić parametry naszych maszyn, a to sprawia, że podczas nalewania piwo nie pieni się nadmiernie.
Rodzaje urządzeń wyszynkowych
Jesteśmy w stanie stworzyć rozmaite rodzaje urządzeń wyszynkowych, które spełnią wszelkie oczekiwania i potrzeby naszych Klientów, a także Gości odwiedzających ich lokale. Wśród nich wyróżnić można przede wszystkim nalewaki do piwa, w tym modele z ladą oraz mobilne. Poszczególne nalewaki różnią się od siebie także wielkością. Mamy też nalewaki w formie lodówki na beczkę, a także dozowniki piwa wyposażone w kompresor powietrza.
U nas znajdą Państwo szeroki wybór urządzeń wyszynkowych.